processen

Onze diensten

assembleren

Wij zijn deskundig op het gebied van assembleren, het dusdanig bij elkaar leggen van verschillende kwaliteiten garens, waardoor er een homogene combinatie draad ontstaat. vervolgens kunnen wij deze perfect twijnen.

slagwerk

Geslagen touwen zijn opgebouwd stapsgewijs opgebouwd. Een aantal garens worden gedraaid tot een streng. Drie of vier van deze strengen worden, in tegenovergestelde richting, gedraaid om het touw te vormen.

twijnen

Het machinepark is zo opgebouwd dat er zowel filament als spun garens verwerkt kunnen worden. Er kan zeer flexibel getwijnd worden. Helmes-Wellink twijnt diverse garens in verschillende diktes. 

vlechten

In de vlechterij worden koorden gevlochten van 0,2 mm tot ca. 20 mm Ø in de constructies 6, 8, 12, 16, 24 en 32 ͤ  vlecht. Tevens worden er elastische koorden gevlochten tot 8 mm Ø en spiraal vlechtingen in verschillende kleurencombinaties.

spoelen

De spoel afdeling heeft verschillende soorten machines die geschikt zijn voor de verwerking van filament en vezels t/m 6 mm Ø. De hulslengte kan variëren van 50 mm tot 10” spoelen. De spoel opmaak kan zowel conisch als cilindrisch zijn.

oliën

Om de loopeigenschappen van industriële polyester naaigarens te verbeteren kunnen we deze bewerken met minerale olie.’’Een alternatief van dit proces is het gebruiken van plantaardige olie.

ons machinepark

Wij beschikken over een uitgebreid machinepark dat varieert van traditionele touwslagmachines tot geavanceerde vlecht-, twijn- en spoelmachines. Onze vlechtmachines zijn van Herzog, de twijnmachines van Roblon, Galan, Twistechnology en Volkmann. En onze spoelmachines o.a. van Roblon, Dietze & Schell, JBF, Cezoma, Hacoba en SSM. Onze spoelerij is zo ingericht dat we een groot assortiment aan verschillende opmaakvormen kunnen aanbieden.